Zakladatel Uberu prodá podíl za 1,4 miliardy dolarů. V červnu musel odejít z funkce ředitele

Spoluzakladatel a bývalý generální ředitel americké alternativní taxislužby Uber Technologies Travis Kalanick prodá za zhruba 1,4 miliardy dolarů (téměř 30 miliard korun) téměř třetinu svého podílu v podniku. Agentuře Reuters to řekl zdroj obeznámený se situací. Kalanick nyní podle agentury AP vlastní deset procent Uberu.

San Francisco Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Travis Kalanick

Travis Kalanick | Foto: Danish Siddiqui | Zdroj: Reuters

V červnu byl Kalanick nucen odejít z funkce generálního ředitele v důsledku několika firemních skandálů, včetně obvinění ze sexuálního obtěžování v podniku či videozáznamu Kalanickovy hádky s jedním z řidičů, který si stěžoval na pokles sazeb.

Uber je přepravní služba, konstatoval Soudní dvůr EU. V jednotlivých státech musí žádat o licenci

Číst článek

Prodej části Kalanickova podílu je součástí dohody s konsorciem v čele s japonskou skupinou SoftBank. Konsorcium v Uberu získá podíl 17,5 procenta, převážně nákupem akcií od zaměstnanců a investorů, kteří do podniku vložili peníze v jeho začátcích.

Kalanick podle zdroje agentury Reuters nabízel konsorciu až polovinu svých akcií, kvůli limitům zahrnutým v dohodě však nakonec prodá pouze 29 procent svého podílu.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme