Účtenková loterie už přilákala čtvrt milionu lidí. První losování o ceny proběhne v listopadu

Do účtenkové loterie se zapojilo už asi čtvrt milionu lidí. Ti zaregistrovali víc než jeden milion účtenek. Ministerstvo financí spustilo hru 1. října. Soutěžící můžou vyhrát peníze i auto. Výherci se budou losovat každý měsíc, poprvé to bude v půlce listopadu. Ministerstvo si od loterie slibuje větší motivaci zákazníků k přebírání účtenek vydaných v elektronické evidenci tržeb.

Tento článek je více než rok starý.

Praha Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Aplikace Účtenkovka při spuštění na smartphonu iPhone společnosti Apple. (Ilustrační snímek)

Aplikace Účtenkovka při spuštění na smartphonu iPhone společnosti Apple. (Ilustrační snímek) | Foto: Mockuuups | Zdroj: Fotobanka Smartmockups.com

Hru kritizují třeba Starostové a nezávislí. Ministerstvo financí podle nich porušuje zákon tím, že kvůli účtenkové loterii zpracovává rodná čísla obchodníků, a to bez jejich souhlasu.

Odklad účtenkové loterie požadují taky organizátoři petice za zrušení EET, kterou podepsalo 20 tisíc lidí. Loterie podle nich vede k udavačství, polarizuje společnost a slibovaných cílů nedosáhne.

Anna Horáčková Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme