Ukrajina zrušila embargo na dovoz polského masa

Ukrajinská veterinární kontrola nenašla v polských masokombinátech žádné nedostatky. Ukrajina zakázala dovoz polského masa a masných výrobků v březnu minulého roku.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Hovězí špíz Espetada, v pozadí chléb Bolo de caco

Hovězí špíz Espetada, v pozadí chléb Bolo de caco | Foto: www.foodlife.cz

Hlavním důvodem nebyla špatná kvalita, ale falešná veterinární osvědčení. Poláci na Ukrajinu - a zřejmě i do Ruska - pašovali levnější maso z jiných států, ale jako zemi původu deklarovali Polsko. Ukrajinská veterinární kontrola zkoumala podmínky v polských masokombinátech a nakonec vydala povolení.

"Jestli je to úspěch, to nevím. Embargo trvalo příliš dlouho, téměř jedenáct měsíců. Povolení k vývozu navíc dostalo jen 23 podniků, ale i tak z toho mám radost," prohlásil ministr zemědělství Andrzej Lepper.

Polské producenty potravin nejvíce trápí embargo na vývoz do Ruska. Denně kvůli němu přicházejí o milion eur a nic nenasvědčuje tomu, že Moskva zákaz v dohledné době zruší.

Milan Kopp, Martin Dorazín Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme