Union banka zahájila výplatu pohledávek

Zkrachovalá Union banka dnes uvolňuje tři miliardy korun na výplatu pětiny pohledávek. Bezhotovostní platby pohledávek nad 50 000 korun začaly už dnes, poštovní poukázky na částky od 20 do 50 000 korun budou rozesílány ve čtvrtek, kdy rovněž začne i výplata hotovostí do 20 korun, a to přímo v sídle banky na Gorkého ulici 2 v Ostravě.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Union banka

Union banka

Valná většina výplat je v rozmezí 200 až 5000 korun. Největší sumu obdrží Fond pojištění vkladů, a to 2,48 miliardy korun. Podle mluvčího banky Oldřicha Babického se bude vyplácet 20 procent uznaných pohledávek. "Byla rozeslána databáze věřitelů České poště. To se týká těch věřitelů, kteří budou vypláceni prostřednictvím poštovních poukázek, které budou podle České pošty rozesílány zítra. A co se týká bezhotovostních plateb, tam bylo už vše potřebné uděláno. Union banka dala příkazy k bezhotovostním platbám.

Union banka zkrachovala kvůli nedostatku hotovosti koncem května 2003. Třemi přezkumnými jednáními prošlo skoro 75 tisíc pohledávek za 19 miliard korun. UB zatím vytěžila z konkurzu asi šest miliard korun. Celkem by měla věřitelům vrátit 35 procent z uznaných pohledávek, které činí přes 15 miliard korun.

Markéta Kaclová, Martin Knitl Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme