Společnost Unipetrol odvolala předsedu představenstva. Nahradí ho Zdziarski

Dozorčí rada petrochemické společnosti Unipetrol v pátek odvolala předsedu představenstva firmy Andrzeje Modrzejewského. Ve funkci ho nahradí Krzysztof Zdziarski. ČTK to sdělil mluvčí společnosti Pavel Kaidl.

Tento článek je více než rok starý.

Praha Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Společnost Unipetrol

Společnost Unipetrol | Foto: Jan Woitas / dpa | Zdroj: Profimedia

Kromě Modrzejewského končí v představenstvu firmy také Robert Małłek. Novými členy vedení budou od příštího týdne Maciej Andrzej Libiszewski a Katarzyna Wośová. Novým místopředsedou představenstva je jeho dosavadní člen Tomasz Wiatrak.

Většinovým majitelem Unipetrolu je polská rafinérská společnost PKN Orlen. Před nedávnem oznámila, že uspěla se svou nabídkou na odkup menšinových podílů v tuzemské firmě. Podíl PKN v Unipetrolu stoupl  na více než 94 procent z dřívějších zhruba 63 procent. Akcie Unipetrolu tak mohou být staženy z obchodování na pražské burze.

Unipetrol je v Česku jediným zpracovatelem ropy, vlastní největší síť čerpacích stanic a je jedním z nejvýznamnějších výrobců plastů. Součástí skupiny PKN Orlen je od roku 2005. Čistý zisk Unipetrolu loni stoupl o devět procent na rekordních 8,7 miliardy Kč, tržby stouply o 39 procent na 122,5 miliardy Kč.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme