Unipetrol se možná bude privatizovat znovu

Ministerstvo financí a ministerstvo průmyslu a obchodu doporučí vypsání nové soutěže na privatizaci Unipetrolu. Stane se tak v případě, pokud společnost Agrofert, která má získat 63 procent akcií, nebude schopná dostát svým závazkům. Firma podnikatele Andreje Babiše loni v prosinci slíbila, že za většinový podíl v Unipetrolu zaplatí asi 361 milionů eur. Prodej ale ještě nebyl dokončen.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

rafinerie

rafinerie | Foto: Jan Rosenauer

Vypsání nového výběrového řízení podporuje jak ministr financí Bohuslav Sobotka, tak ministr průmyslu a obchodu Jiří Rusnok. "K tomu přistoupíme, pokud se ukáže, že nabyvatel není schopen naplnit závazky, které pro něj vyplývají z uzavřených smluv. To v podstatě může být nejdříve někdy počátkem příštího roku, protože ještě do konce letošního roku existuje určitý prostor, do kdy vítěz soutěže má možnost nějakým způsobem svým závazkům dostát," řekl Radiožurnálu ministr Rusnok.

Přehrát

00:00 / 00:00

J. Rusnok: Možná bude nový tendr

Viktorie Hošková, Marika Táborská Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme