Universal Music začala zkušebně distribuovat on-line hudbu

Největší nahrávací společnost na světě, americká Universal Music, dnes zahájila testovací provoz on-line distribuce hudby, kterou hodlá zákazníkům dodávat prostřednictvím sítě Internet. Jde o vůbec první krok, kdy se některá z velkých nahrávacích firem k něčemu podobnému odhodlala, přičemž význam takového opatření je pro další vývoj v tomto odvětví velmi důležitý.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Krok firmy je v hudebním průmyslu považován za důležitý, jeho smyslem je totiž dále postoupit v současném válečném tažení, které proti sobě vedou právě nahrávací firmy a kalifornská společnost Napster. Ta umožňuje v podstatě komukoliv stahovat z Internetu hudební soubory ve formátu MP3 a vyměňovat si je s ostatními uživateli sítě Internet, to vše samozřejmě bez jakéhokoliv omezení a zdarma.

Podle agentury Reuters nabízí Universal v rámci zkušebního provozu asi pěti tisícům milovníkům hudby neomezený přístup k více než 20.000 skladeb z vlastní databáze, k nimž patří díla umělců jako je L.L. Cool J, Sting anebo Sheryl Crow. Problém je však v tom, že Universal Music uživatelům sice umožní skladby poslouchat, avšak nedovolí, aby si hudební soubory v komprimované podobě stahovali a vytvářeli si vlastní kopie tak, jak to nabízí právě Napster.

Milan Kopp Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme