ÚOHS: Na agregáty k mýtným branám měl stát vypsat nový tendr

Zavádění elektronického mýtného v České republice narazilo na další problém. Antimonopolnímu úřadu se nelíbí jeden z dodatků ke smlouvě mezi ministerstvem dopravy a firmou Kapsch, která u nás systém provozuje. Porušuje totiž zákon o veřejných zakázkách.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Výstavba mýtné brány

Výstavba mýtné brány | Foto: estav.cz

Antimonopolní úřad má dvě hlavní výtky. První z nich je způsob dodávek dieselových agregátů, na které stát nevypsal tendr. Druhou je dodatek smlouvy, který příliš mění podmínky původního kontraktu.

Rozhodnutí úřadu zatím není pravomocné a neobsahuje ani žádnou pokutu. Podle předsedy ÚOHS Martina Peciny by se měly smluvní strany dohodnout na nápravě samy. Když k tomu nedojde, bude rozhodovat soud.

"Každopádně by ten dodatek, nebo částečně neplatný dodatek měla zažalovat některá z e smluvních stran, to nemůže udělat náš úřad," podotkl Pecina.

Firma Kapsch i ministerstvo dopravy teď zvažují další postup. "Zatím máme pouze informace z médií, poštou nám nic oficiálně z Brna od úřadu nepřišlo, takže jakmile nám něco přijde, posoudí to právníci a uvidíme, co budeme dělat dál," potvrzuje mluvčí ministerstva Karel Hanzelka.

Ondřej Kubala Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme