ÚOHS podezírá pět stavebních firem z kartelu. V jejich sídlech už zajistil dokumenty

Úřad pro ochranu hospodářské soutěže podezírá pět stavebních společností z kartelu při získávání veřejných zakázek v Jihočeském kraji. Předseda ÚOHS Petr Rafaj dnes potvrdil, že v sídle všech firem už byla zajištěna potřebná dokumentace, kterou nyní úřad zkoumá.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Úřad pro ochranu hospodářské soutěže

Úřad pro ochranu hospodářské soutěže | Foto: Tomáš Adamec | Zdroj: Český rozhlas

Jedná se o společnosti EUROVIA CS, a. s., Strabag, a. s., SWIETELSKY stavební, s. r. o., K-building CB, a. s., a SaM silnice a mosty, a. s.

Vyšetřování probíhá na základě podaného podnětu a trvá už několik měsíců.

Více ale předseda antimonopolního úřadu Petr Rafaj prozradit nechtěl. „Dokud nemáme ukončeno šetření a nevíme o tom, že opravdu toto zakázané spojení proběhlo, pak nejme schopni hodnotit závažnost nebo zločinnost případu,“ uvedl.

Pokud se podle něj něčeho dopustili, tak je to určité procento z obratu firem. „Pokud bych to mohl přirovnat, tak bych to snad přirovnal k poslednímu případu, který jsme tady uzavřeli. Byla to problematika odpadového hospodářství, tam jsme udělili v součtu necelých 100 milionů korun,“ dodal.

Eliška Malínská Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme