ÚOHS potvrdil převzetí Sazky firmami KKCG a PPF

Společnosti KKCG Holding Limited a PPF Group N.V. mohou převzít loterijní firmu Sazka. Rozhodl o tom antimonopolní úřad. Podle něj tento krok hospodářskou soutěž podstatně nenaruší.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Sazka

Sazka | Foto: Filip Jandourek

Úřad na ochranu hospodářské soutěže (ÚOHS) začal zkoumat převzetí Sazky na začátku října. Návrh na zahájení řízení podala společnost Sázková kancelář, kterou společně nepřímo kontrolují právě KKCG a PPF.

Skupiny Petra Kellnera a Karla Komárka za krachující společnost nabídly přes tři a tři čtvrtě miliardy korun. Ve výběrovém řízení se jednalo o nejvyšší cenu.

Proti prodeji Sazky zmíněným společnostem ale dál bojuje investiční skupina Penta. Tvrdí, že tendr neumožnil korektní a standardní soutěž. Proto podala žalobu na neplatnost smlouvy, podle které má být Sazka firmám prodána.

Žalobu na neplatnost smlouvy mezi Sazkou a společností, kterou ovládá PPF a KKCG jsme podali v pátek minulý týden. Vzhledem k tomu, že se bude jednat o probíhající soudní spor, tak do rozhodnuté soudu to nechceme nějak blíž komentovat,“ řekl Radiožurnálu mluvčí Penty Martin Danko.

Viktorie Hošková, Martin Hromádka Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme