Šéf nástupnické banky po zkrachovalé Silicon Valley Bank: Vše funguje jako obvykle, vklady jsou chráněné

Šéf překlenovací nástupnické banky po zkrachovalé Silicon Valley Bank Tim Mayopoulos v dopise klientům uvedl, že banka je ve Spojených státech otevřená a funguje jako obvykle. Všechny současné i budoucí vklady jsou podle něj chráněné Federální společností pro pojištění vkladů. O dopisu v úterý informovala agentura Reuters.

Washington Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Sídlo banky Silicon Valley Bank v kalifornském městě Santa Clara

Podle šéfa nástupnické banky po Silicon Valley Bank mají vkladatelé plný přístup ke svým finančním prostředkům | Zdroj: Reuters

Federální společnost pro pojištění vkladů o víkendu podle Mayopoulose převedla všechny vklady a v podstatě všechna aktiva Silicon Valley Bank na nově vytvořenou překlenovací nástupnickou banku pojmenovanou Silicon Valley Bank N.A., která nadále poskytuje služby zákazníkům.

Největší krach banky v USA od roku 2008. Americký bankovní regulátor uzavřel Silicon Valley Bank

Číst článek

Mayopoulos, kterého do čela překlenovací banky jmenovala právě Federální společnost, také uvedl, že vkladatelé mají plný přístup ke svým finančním prostředkům. V příštích dnech se podle něj chce banka vrátit i k přeshraničním obchodům.

Krach Silicon Valley Bank je největším bankrotem banky v USA od roku 2008. Aktiva banky podle Federální společnosti činila 209 miliard dolarů (4,6 bilionu Kč) a vklady 175,4 miliardy dolarů. O víkendu americké úřady uzavřely také newyorskou banku Signature Bank.

Americký prezident Joe Biden přesto v pondělí ujistil, že bankovní systém země je bezpečný a vláda učiní vše pro ochranu střadatelů. Řekl také, že požádá Kongres a regulační orgány, aby zpřísnily bankovní pravidla.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme