Obchodní dohoda s Čínou se vyvíjí dobře, napsal Trump po rozhovoru se Si Ťin-pchingem

V jednáních o obchodní dohodě mezi Spojenými státy a Čínou bylo dosaženo velkého pokroku. Na svém twitterovém účtu to napsal americký prezident Donald Trump. Uvedl rovněž, že měl „dlouhý a velmi dobrý rozhovor“ s čínským prezidentem Si Ťin-pchingem.

Washington/Peking Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Americký prezident Donald Trump ve své pracovně v Bílem domě

Americký prezident Donald Trump ve své pracovně v Bílem domě | Foto: James Lawler Duggan | Zdroj: Reuters

„Dohoda se vyvíjí velmi dobře,“ napsal Trump. „Dosahujeme velkého pokroku,“ dodal. Pokud bude dohoda uzavřena, bude podle Trumpa „velmi komplexní“ a bude pokrývat všechny sporné body.

Just had a long and very good call with President Xi of China. Deal is moving along very well. If made, it will be very comprehensive, covering all subjects, areas and points of dispute. Big progress being made!

17:03 – 29. 12. 2018

14681 92904

O telefonickém rozhovoru státníků informovala rovněž čínská média, podle nichž čínský prezident vyjádřil naději, že obě země budou usilovat o co nejrychlejší dosažení dohody, která by byla „vzájemně prospěšná a prospěšná pro svět“.

Čína a USA spolu po velkou část letošního roku vedly obchodní válku, která měla negativní dopad na finanční trhy. Země na sebe vzájemně uvalovaly cla, což narušilo výměnu zboží mezi dvěma největšími ekonomikami světa, napsala agentura Reuters.

Začátkem prosince se Washington a Peking na summitu skupiny zemí G20 domluvily na 90denním obchodním příměří s tím, že během této doby se budou snažit vyjednat obchodní dohodu a nebudou zavádět nová cla.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme