USA zastavily kvůli vysokým cenám ropy doplňování strategických zásob

Spojené státy zastavily doplňování strategických zásob ropy, aby se zmírnilo neustálé zdražování cen benzínu na americkém trhu. Prezident George Bush zároveň oznámil, že zvažuje regulaci cen benzinu pro americké motoristy.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Benzin

Benzin | Foto: www.automarket.co.yu

Podle odborníků bude mít rozhodnutí prezidenta Bushe jen psychologický dopad. Doplňování strategických zásob totiž představuje pouze jeden a půl promile celkové denní spotřeby benzinu na americkém trhu.

Ve výčtu úsporných opatřeních prezident Bush také vyzval ke snížení daňových úlev pro ropné společnosti a vládní podpory na výzkum podmořských vrtů. Americké naftové koncerny totiž dosahují při vysokých cenách benzinu rekordních zisků. Jen profit společnosti Exxon Mobil za loňský rok přesáhl částku 36 miliard dolarů.

Alexandr Pícha Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme