Ústav pro kontrolu léčiv sebral SVS Pharma povolení k výrobě léků. Špatně kontrolovala výrobky

O povolení k výrobě přišel producent léků SVS Pharma z Hradce Králové. Státní ústav pro kontrolu léčiv ve firmě odhalil nedostatky. Společnost podle ústavu špatně kontrolovala hotové přípravky.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Léky, prášky, ibalgin, lékárna

Léky, prášky, ibalgin, lékárna | Foto: Fotobanka Unsplash

Lékový ústav společnosti minulý týden pozastavil povolení k výrobě. Před uvolněním na trh musí každou šarži léků zkontrolovat kvalifikovaný zaměstnanec. To se ovšem v SVS Pharmě podle ústavu pokaždé nedělo.

Firma prý do oběhu bez potřebné kontroly pustila určité množství psychiatrického přípravku Questax. Navíc na výrobě léku spolupracovala jiná společnost, než která byla úředně nahlášená a schválená. Výrobce lék následně stáhl z trhu, píše deník E15.

Firma věří, že udělala všechno proto, aby povolení dostala zpátky. Uvedla, že požadavky na kontrolu léků jsou přísnější než dřív, společnost se jim ale přizpůsobí. Podnik funguje 22 let, kromě léčiv vyrábí i vitamíny, probiotika a další doplňky stravy.

Jiří Svatoš Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme