Ústřední vojenská nemocnice přijde o část stavebního projektu

Ministr obrany Alexandr Vondra rozhodl o seškrtání stavebního projektu Ústřední vojenské nemocnice (ÚVN) v pražských Střešovicích. Celkové náklady na stavbu nových pavilonů tak klesnou z původních téměř tří miliard korun na necelé dvě.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Ústřední vojenská nemocnice

Ústřední vojenská nemocnice | Foto: Marián Vojtek

Důvodem je, že některá zařízení, jako například hotel, nevzniknou. Změny ovšem mají maximálně vyhovovat současným potřebám vojenské nemocnice, tvrdí alespoň ministr obrany s tím, že jde o vůbec první projekt PPP, tedy soukromých a veřejných financí, a je třeba ho podpořit.

„Pokud jde o škrty, příští rok se budeme muset výrazněji uskromnit, ale myslím si, že to nebude mít zásadní dopad na kvalitu léčebné péče. Spíš jde o to, abychom zredukovali náklady na některé abundantní provozy nebo na některé oblasti, ve kterých se v minulých letech možná i trochu plýtvalo,“ řekl zástupce ředitele ÚVN Ivan Jeřábek.

Přehrát

00:00 / 00:00

O situaci Ústřední vojenské nemocnice v Praze mluvil v pořadu Stalo se dnes zástupce ředitele Ivan Jeřábek.mp3

Pokud jde o projekt PPP, nemocnice by podle něj měla na určitých oblastech zájem, neboť by se daly využít pro samotnou činnost ÚVN.

Úspory v příštím roce se dotknou i nákupu zdravotnické techniky. „Myslím si, že střízlivým přístupem k nákupu a především k jednáním s dodavateli se jeví tato oblast poměrně perspektivní. Dalo by se šetřit i s tím, že by nebyla dotčena kvalita péče,“ uvedl Ivan Jeřábek.

V této souvislosti doporučuje centralizované nákupy a jednání o příznivějších cenách u dodavatelů.

Eva Presová, David Šťáhlavský Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme