V americké Iowě se budou vyrábět české pneumatiky

Česká gumárenská společnost postaví v Americe továrnu na výrobu zemědělských pneumatik. Právě dnes podepíší zástupci firmy smlouvy o investičních pobídkách státu Iowa.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Pneumatika

Pneumatika | Foto: Fotobanka stock.xchng

Továrna za desítky milionů dolarů má stát v městě Charles City. Nový podnik bude stát zhruba 44 milionů dolarů, v přepočtu asi 880 milionů korun. Na jeho výstavbu přispěje i stát Iowa.

Nová továrna má vyrábět zemědělské pneumatiky a zaměstná stovky lidí. Podle předchozích prohlášení firmy Mitas, dceřiné společnosti České gumárenské, je investice v Iowě klíčová pro strategii podniku ve Spojených státech.

Česká gumárenská společnost je jedním z nejvýznamnějších evropských výrobců zemědělských pneumatik. Loni dosáhla tržeb 8,7 miliardy korun a zisku asi 165 milionů.

Milan Kopp, Vít Pohanka Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme