V automobilce Škoda Auto pokračuje kolektivní vyjednávání o výši mezd

V automobilce Škoda Auto pokračuje vyjednávání o zvýšení platů. Odbory a vedení škodovky se ale zřejmě ani dnes nedohodnou. Současná kolektivní smlouva přitom vyprší už za necelé dva týdny.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Vozy značky Škoda (ilustrační foto)

Vozy značky Škoda (ilustrační foto) | Foto: Škoda Auto

Firma sice přišla před necelými čtrnácti dny s návrhem vyššího růstu tarifu, odbory ale po důkladném prozkoumání poslední nabídky vidí situaci jinak.

S ohledem na předpokládanou inflaci by zůstal po návrhu firmy růst reálné mzdy téměř nulový. Odbory stále požadují růst tarifu o sedm procent a žádají i zachovat současný stav osobního ohodnocení a další výhody.

Firma Škoda Auto ale na tento návrh neslyší. Nabídku firmy zvýšit platy zaměstnancům o 3,5 procenta zase odmítají z výše uvedeného důvodu odbory.

Jednání jsou letos velmi složitá a nikdo neví, jak se budou vyvíjet. Další vyjednávací kolo plánují obě strany už na tento čtvrtek.

Jana Huzilová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme