V Bratislavě se historicky poprvé sejdou zástupci české a slovenské tripartity

V Bratislavě dnes bude poprvé společně jednat česká a slovenská tripartita. Zástupci obou vlád, zaměstnavatelů a odborů budou mluvit například o minimální mzdě nebo podpoře zaměstnávání lidí s hendikepem.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Bratislavský hrad

Bratislavský hrad | Foto: licence Creative Commons Attribution-Share Alike 3.0 Unported, LMih

„Chceme se zeptat našich kolegů zejména na otázku agenturního zaměstnávání, protože na Slovensku přistoupili k radikálnějšímu přístupu. Rádi bychom se zeptali na jejich zkušenosti,“ řekl šéf Českomoravské konfederace odborových svazů Josef Středula, co bude zajímat české odborové předáky.

Mluvit se ale bude i o minimální mzdě nebo o elektronické evidenci tržeb. „Určitě se v mezičase zeptáme, jaká situace tam je, jaké mají zkušenosti a co to způsobilo třeba i na straně státního rozpočtu,“ doplnil Středula.

Mezi tématy pak nebude chybět ani imigrace. „Protože to je šlágr každého dne,“ dodal prezident Svazu průmyslu a dopravy Jaroslav Hanák.

Věra Pfeifferová, ČRo Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme