V Bruselu jedná mezinárodní konference o cenách potravin

Kdo nakrmí náš svět? Tuto otázku si budou klást účastníci konference pořádané francouzským předsednictvím Evropské unie dnes v Bruselu. Odpověď na ni budou v Evropském parlamentu hledat jak komisařka pro zemědělství, tak šéf francouzské diplomacie nebo generální ředitel Světové obchodní organizace WTO.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Evropský parlament v Bruselu

Evropský parlament v Bruselu | Foto: Pavel Novák | Zdroj: Český rozhlas

Raketový nárůst cen potravin v některých zemích byl už tématem jednání hlav států a vlád na červnovém summitu Organizace spojených národů pro výživu a zemědělství. Politici došli k názoru, že ceny potravin a paliv spolu úzce souvisejí a řešení je proto nutné hledat například v uvolňování kvót v zemědělské výrobě, ale i ve využívání alternativních energetických zdrojů.

Podtitulem konference s názvem 'Kdo nakrmí svět?' je směřování k různorodým, udržitelným formám zemědělství. Politici a odborníci na farmaření budou hledat řešení problémů dnešních zemědělců, kteří si často stěžují na nízké výkupní ceny a svazující předpisy Unie. Mluvit se bude pravděpodobně i postupném snižování přímých zemědělských dotací.

Pavel Novák Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme