V čele Evropské centrální banky stane Ital Mario Draghi

Šéfové státních pokladen eurozóny vybrali nového prezidenta Evropské centrální banky. Francouze Jeana-Clauda Tricheta na podzim vystřídá Ital Mario Draghi. Ministři financí zemí platících eurem ho vybrali jednomyslně. Neměl žádného konkurenta.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Guvernér Italské národní banky Mario Draghi (vpravo)

Guvernér Italské národní banky Mario Draghi (vpravo) | Zdroj: Reuters

V jeho osobě se spojují všechny vlastnosti, které potřebuje, aby byl důstojným nástupcem Jeana-Clauda Tricheta, řekl při oznámení jména nového šéfa Evropské centrální banky předseda eurozóny, lucemburský premiér Jean-Claude Juncker.

Mario Draghi má podle něj evropské renomé a je opravdu oddaný integraci Evropy a myšlence měnové a hospodářské unie.

Mario Draghi je prezidentem Banco d´Italia, italské centrální banky. Do popředí se dostal potom, co šéf Bundesbanky Axel Weber, považovaný za jasného favorita na prezidenta Evropské centrální banky, kancléřce Merkelové v únoru oznámil, že o křeslo ve Frankfurtu nestojí.

Pavel Novák, Marika Táborská Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme