V červnu mírně stoupl počet lidí bez práce

Míra nezaměstnanosti v červnu vzrostla na rovných osm procent z květnových 7,9 procenta. Minulý rok byla v červnu jen 5 procent. Oznámilo to dnes ministerstvo práce a sociálních věcí. Počet lidí bez práce, kteří mohli bezprostředně nastoupit do zaměstnání, se v červnu meziročně zvýšil o více než 173 tisíc. To znamená, že bez práce je 453.000 lidí.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nezaměstnanost

Nezaměstnanost

V červnu většinou nezaměstnanost klesá. Trh práce je ale stále negativně ovlivňován současnou ekonomickou krizí. Podniky snižují stavy, některé se dokonce přemisťují z Česka pryč. To je i případ Stříbra na Tachovsku, kde teď přijde o práci 613 lidí.

Co to bude pro osmitisícové město znamenat, řekl starosta Miroslav Nenutil: "Neštěstí, hrůza, katastrofa... Protože v podstatě tolik nezaměstnaných tady vstřebat nemůžeme. A o nějakých dalších nabídkách, že by tady byly nebo se připravovaly, o tom fakt nevím."

Ministr práce a sociálních věcí Petr Šimerka podobný vývoj nezaměstnanosti očekával. "A musím říct, že ve srovnání s členskými státy Evropské unie, ale i dalšími zeměmi, je na tom Česká republika pořád relativně velmi dobře," uvedl Šimerka.

Bojíte se o práci? Hlasujte v naší anketě!

Přečtěte si také:
Míra nezaměstnanosti v květnu zůstala na 7,9 procenta
Evropská komise předloží svůj plán na boj s nezaměstnaností
EK chce dát více než 500 miliard korun na boj s nezaměstnaností
Dalším projevem hospodářské krize je stoupající nezaměstnanost
Nezaměstnanost v eurozóně je nejvyšší za deset let
Stovky nezaměstnaných dostanou výrazně nižší dávky
Nezaměstnanost stále roste, průmysl i stavebnictví ale zmírňují propad

Veronika Malá, Katarína Brezovská Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme