V Česku vzniknou tři nové průmyslové zóny s podporou státu, schválila to vláda

Vláda schválila tři nové průmyslové zóny. V letech 2017 až 2022 by měly se státní podporou vzniknout ve Veselí nad Moravou, u Chebu a v Moravských Budějovicích. Podle ministra průmyslu a obchodu Jana Mládka z ČSSD jsou ale zmíněné tři projekty teprve na začátku.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Veletrh For Pasiv a Cesty Dřeva, Jan Mládek

Veletrh For Pasiv a Cesty Dřeva, Jan Mládek | Foto: Filip Jandourek

„Samozřejmě je to pouze první krok, protože toto je jakési vyjádření vůle, že bude pokračováno v přípravě těchto zón. Druhým krokem musí být ještě schválení rozpočtu a vybudování zón, ale po tomto rozhodnutí vlády jsme již blíže cíli,“ řekl ministr průmyslu a obchodu Jan Mládek.

Například v nové průmyslové zóně ve Veselí nad Moravou na Hodonínsku najde místo víc než 10 podniků. Zóna by měla být hotová v roce 2022 a přinese přes 300 nových pracovních míst. Určená je pro 11 až 13 firem střední velikosti.

Město teď bude muset sehnat 25 procent z celkových nákladů, které budou skoro 270 milionů korun. Zbytek pokryje státní dotace.

Od roku 1998 podpořil stát stavbu 104 průmyslových zón. Nejvíc jich bylo v Ústeckém kraji.

Jana Čermáková Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme