V Českých Budějovicích si lidé vyzkoušejí organizaci práce ve virtuální firmě

Jak se neztratit. Tak se jmenuje projekt, který právě startuje v Českých Budějovicích. Je určen hlavně ženám, které pečují o malé děti, ale i dalším zájemcům. Ve virtuální firmě si budou moci vyzkoušet návrat do práce v uvozovkách „nanečisto". Zájemce, respektive zájemkyně, dnes čeká první schůzka.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

České Budějovice

České Budějovice | Foto: Tomáš Adamec

Říká se tomu praktický nácvik zaměstnaneckých dovedností. Účastníci kursu, který potrvá do jara, se rozdělí do dvou konkurenčních virtuálních firem a vyzkoušejí si různé funkce.

„Pokaždé bude někdo ředitelem a potom bude mít ve firmě také zástupce. Všechno bude koordinovat ještě náš lektor, který bude generálním ředitelem a bude do dění běžně zasahovat. Bude to fungovat tak, že lidé budou mít svůj počítač,“ vysvětlila Jitka Šimková z pořádající obecně prospěšné společnosti Attavena.

Podle ní ale se nebude jednat jen o práci s počítačem. Ale hlavně o komunikaci, rozdělení pracovních úkolů, načasování a zvládnutí zadané věci. Potom také prezentace výsledku,“ doplnila.

Vypadá to sice všechno jako hra, ale zkušenosti, které účastníci projektu získají, se jim pak mohou hodit při hledání nového zaměstnání nebo rozjezdu vlastního podnikání. Další cyklus projektu Jak se neztratit má odstartovat v únoru v Jindřichově Hradci.

Ivan Mls, ak Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme