V ČR se za 1. čtvrtletí vyrobilo o třetinu více aut než loni

V České republice se vyrobilo během prvních tří měsíců letošního roku o třetinu více aut než ve stejném období loni. Podle údajů Sdružení automobilového průmyslu to bylo 265.985 kusů.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Výrobní linka. Ilustrační foto

Výrobní linka. Ilustrační foto | Foto: Tomáš Adamec

Nejvíce vyrobila Škoda Auto, které stoupla produkce o 37,6 procenta na 134.853 aut.

Přehrát

00:00 / 00:00

Antonín Šípek, ředitel Sdružení automobilového průmyslu, v pořadu Stalo se dnes

Podle ředitele Sdružení automobilového průmyslu Antonína Šípka ale automobilky začátkem loňského roku zažívaly největší propad výroby, proto srovnání obou čtvrtletí není zcela objektivní. Řekl to v pořadu Stalo se dnes.

„Polepšily si všechny české automobilky vyrábějící osobní automobily. Nejvíce si polepšila firma Škoda Auto, ale zde musím opět říct, že právě v prvním čtvrtletí loňského roku byla ve Škodě Auto v podstatě pozastavená výroba, byly odstávky výroby a tak dále. Čili ten nárůst u Škodovky o třicet procent je skutečně dobrý,“ poznamenal Šípek.

Ředitel Sdružení automobilového průmyslu si myslí, že už došlo k vyrovnání propadu výroby z loňského prvního čtvrtletí a že objem automobilové výroby v Česku bude na úrovni roku 2009, možná i mírně vyšší.

Marika Táborská, David Šťáhlavský Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme