V Deutsche Telekom doutná skandál se špiclováním

Německý telekomunikační gigant Deutsche Telekom je na prahu obrovské aféry. Společnost měla sledovat, s kým si telefonují její vlastní manažeři.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

telefonování

telefonování | Foto: Comstock Images

Obří aféře se špiclováním vlastních manažerů a členů dozorčí rady čelí německá společnost Deutsche Telekom. Ve snaze zjistit, odkud z koncernu unikají citlivé informace, zřejmě nechala sledovat, s kým si lidé z vlastního vedení telefonují. Telekom už celý případ předal státnímu zastupitelství.

Šéf Telekomu a jeden z předních německých manažerů René Obermann potvrdil informace týdeníku Der Spiegel, že v letech 2005 a 2006 docházelo ke sběru a uchovávání dat o uskutečněných hovorech vrcholných představitelů firmy.

Berlínská poradenská firma měla data, tzn. čas hovoru, jeho délku i volaná čísla vyhodnocovat. V první řadě se snažila zjistit, zda členové vedení Telekomu nejsou ve spojení s nejznámějšími německými novináři, kteří o společnosti píší. René Obermann prohlásil, že je případem hluboce otřesen a že Telekom bude trvat na detailním prošetření celé výbušné kauzy.

O závažném podezření se současné vedení telekomunikační společnosti údajně dozvědělo až před měsícem a krátce nato podalo trestní oznámení. Podle informací Spiegelu byl o případu ihned informován taky kancléřský úřad a ministerstvo financí.

Milan Kopp, Jiří Hošek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme