V Dukovanech vyhlásí stávkovou pohotovost

V Jaderné elektrárně Dukovany se připravují na vyhlášení stávkové pohotovosti. Není to ale jediné, na co se musí její vedení připravit. Na protesty se chystají také starostové z okolních obcí. V obou případech se jedná o peníze. Odborářům z Dukovan se nelíbí, že v návrhu kolektivní smlouvy je pro příští rok nárůst mezd pouze o 5 procent. Jejich představa je totiž více než dvojnásobná. Kritizují také zvětšující se rozdíly ve smluvních platech a tarifních mzdách.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

JE Dukovany

JE Dukovany | Foto: ČEZ

Předák směnových odborů Jiří Jedlička jednal o možné podpoře se zástupci dalších elektráren. Dnes v 10 hodin se sejde ještě s vedením odborů jaderných elektráren, ale zatím vše nasvědčuje tomu, že v poledne bude stávková pohotovost vyhlášená. Podle jeho slov aktivity odborářů nijak neohrozí provozní spolehlivost ani jadernou bezpečnost.

Rušno bude i v podvečer. V Hiltovicích se totiž sejdou zástupci obcí energoregionu 2020, tedy z 20kilometrového okolí dukovanské elektrárny. Jde jim o to, aby iniciovali zákonnou úpravu, podle které by měly být tyto obce finančně zvýhodněny.

Stávkovou pohotovost na jaderné elektrárně Dukovany i jednání zástupců obcí z jejího okolí budeme i nadále sledovat.

Markéta Kaclová, Petr Večeřa Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme