V Egyptě se poprvé od začátku demonstrací otevřely banky

Prezident Mubarak a jeho nová vláda se snaží obnovit v Egyptě pořádek. Protesty komplikovaly život nejen turistům ale i samotným Egypťanům. V zemi byly problémy se zásobováním. Chyběly například cigarety a na některých místech pohonné hmoty. Vláda proto chce, aby se lidé vraceli do práce a všechno začalo postupně fungovat. Dnes se otevírají banky.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Protivládní demonstrace v Egyptě pokračují

Protivládní demonstrace v Egyptě pokračují | Zdroj: ČTK

Turisté uzavření bank takřka nepocítili, protože směnárny fungovaly nepřetržitě. Ale obyčejným lidem už začaly docházet peníze. I čeští delegáti si musí půjčovat mezi sebou podle toho, kdo má jak velké rezervy hotovosti.

A otevření bank je naprostá nutnost, protože dnes se v Egyptě vyplácí důchody. Bez fungujících bankovních poboček by se statisíce starých lidí mohly ocitnout v nouzi.

Banky se mají otevírat postupně. Některé chtějí otevřít jen část poboček jiné budou fungovat pouze tři hodiny. Ale otevírací doba by se měla postupně prodlužovat a provoz se navrátit do normálu.

Ondřej Bouda Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme