V Hannoveru začíná největší strojírenský veletrh na světě

Německá kancléřka Angela Merkelová zahájila v Hannoveru v neděli večer spolu s čínským premiérem Wen Ťia-paem největší strojírenský veletrh. Druhá nejsilnější ekonomika planety je letos partnerskou zemí akce. V Hannoveru se představuje na pět stovek čínských podniků.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Strojírenský veletrh v Hannoveru zahájila Angela Merkelová a Wen Ťia-pao

Strojírenský veletrh v Hannoveru zahájila Angela Merkelová a Wen Ťia-pao | Zdroj: Reuters

Německá ekonomika si vede dobře, prohlásila kancléřka Merkelová. Vzestup Číny ale ukazuje, že mezinárodní konkurence je silná. Pro Německo je Čína zároveň významným partnerem. Ještě dnes Merkelová spolu s čínským premiérem navštíví továrnu Volkswagenu ve Wolfsburgu.

Německá automobilka plánuje ještě letos otevřít v Číně další továrnu. Pobyt Wen Ťia-paa v Hannoveru provázejí protesty lidskoprávních organizací, které upozorňují na to, že ani hospodářský růst Číny by neměl zastínit skutečnost, že v zemi jsou i nadále pošlapávána lidská práva.

Hannoverské ulice zdobí plakáty čínských novinářů a spisovatelů, kteří kvůli boji za svobodu byli odsouzeni k vysokým trestům.

Klára Stejskalová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme