V Hatích našli celníci 15 tun padělků

Stovky padělků zboží, nezákonně označeného názvy světově známých firem, zajistili o víkendu celníci při zátahu v tržnici v Hatích na Znojemsku. Při kontrole 240 stánků zabavili více než 15 tun triček, bund, mikin a tenisek, ale i kompaktních disků a DVD. Raritou mezi zajištěným zbožím jsou padělky špičkových hodinek takových značek, jako je Rolex, Omega nebo Breitling. Rozdíl v ceně padělku a originálu se pohybuje v řádu statisíců.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Tržnice

Tržnice | Foto: NEPOUŽÍVAT internet | Zdroj: AFP

Mluvčí brněnského celního ředitelství Jaroslav Moravec Radiožurnálu řekl, že obchodníci jsou velmi vynalézaví a mají pro padělky nejrůznější skrýše. "Kontrolní akce se zúčastnilo 170 celníků. Byla provedena kontrola všech stánků, 230 včetně nebytových prostor. Za raritní úkryty považujeme běžnou kanalizaci, v kontejneru na odpadky, ve dvojitých dnech a podobně."

A co teď se zbožím bude? "Zajištěné zboží po nabytí právní moci rozhodnutí o zabrání může být na žádost například humanitárních organizací bezplatně převedeno do jejich užívání. Podmínkou je odstranění těchto log a opatření toho výrobku nápisem Humanita."

Markéta Kaclová, Naděžda Hávová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme