V Hořovicích otevírají unikátní práškovou lakovnu, finanční krizi navzdory

Přestože z finančního světa nepřicházejí v poslední době právě nejlepší zprávy, ne všichni podnikatelé musejí škrtat a omezovat. Například v Hořovicích na Berounsku dnes otevírají novou práškovou lakovnu. Není jen hezky modře natřená, ale je i zdaleka největší v celém okolí, asi tak v okolí pětiset kilometrů.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Městský úřad Hořovice a nové schody

Městský úřad Hořovice a nové schody | Foto: Petr Kološ

Tím pádem je to největší prášková lakovna ve střední Evropě.

„Víme, že v tomto akčním rádiusu ta naše prášková lakovna bude a je jedinečná, unikátní, největší, jak co do kapacity, tak i co do technologického vybavení,“ říká pyšně zakladatel firmy Albixon Jaroslav Smetana.

Na otevření provozu se do sedmitisícových Hořovic, do areálu bývalého ČKD, přijede podívat řada potenciálních zákazníků z celé Evropy. Firmě už je dnes totiž Česko malé. V roce 1995 přitom začínala v garáži.

Přehrát

00:00 / 00:00

Reportér radiožurnálu Petr Kološ se zajímal o to, co přecházelo otevření práškové lakovny v Hořovicích na Berounsku

„Celé to vypuklo tak, že jsem chtěl pro svá děcka bazén. Firma, která mi ten bazén dodávala, tak se ukázala jako parta diletantů. Já jsem je nakonec musel vyhodit a ten bazén jsem si se svým bráškou dodělal sám. Zdálo se nám to jednoduché, a tak jsme začali dělat bazény,“ vzpomíná Jaroslav Smetana.

Bázeny jsou nadále stěžejním produktem firmy. Dnes k tomu ale vyrábí i zastřešení, vířivky a další související sortiment. Část kapacity otevírané největší lakovny ve Střední Evropě pochopitelně Albixon využije pro sebe.

„Začínali jsme tak, že jsme zaměstnávali sami sebe a odváděli jsme tvrdou fyzickou práci. Dneska máme 250 zaměstnanců kmenových a k tomu se v sezóně přidá ještě asi 100 sezónních pracovníků. Takže situace je dneska už úplně jiná,“ říká Jaroslav Smetana a dodává, že práci sváření, instalace či transportu bazénu už sám neprovádí.

Sto dní v roce tráví v zahraničí, kde užívá dovolenou, ale zároveň, jak říká, nasává nápady. Když je doma a není ošklivo, můžete ho na silnicích Berounska potkat v jeho Californii,což je, jak znalci vědí, překrásný sporťák od Ferrari.

Petr Kološ, Marína Dvořáková Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme