V Ispatu před stávkou roste napětí: kompromis se nerýsuje

V největší ocelářské firmě v zemi - v Ispatu Nová Huť - roste před páteční stávkou napětí a nervozita. Management společnosti nechce - podle slov svého mluvčího Iva Čelechovského - s odboráři vyjednávat o mzdách pod nátlakem stávky. Odboráři by měli právě dnes předat konkrétní seznam zaměstnanců, kteří se do stávky zapojí. Seznam je jedním ze zákonných požadavků a zaměstnavatel podle něj zajistí výrobu a provoz během stávky.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

stávka

stávka | Foto: Jan Rosenauer

Odboráři, kteří se dožadují vyšších platů, jsou přesvědčeni, že největší protest v českém hutnictví podpoří dostatek pracovníků. Ze zákona je nutná podpora více než poloviny zaměstnanců. Podle Jaroslava Marka ze stávkového výboru Ispatu Nová huť je tlak na změnu velký. "Nevidíme tam nějaký kompromis ze strany zaměstnavatele, byť on prezentuje, že řadu kompromisů udělal ale ten kompromis kolem průměrného výdělku v letošním roce, tak tam to bylo zanedbatelné."

Markéta Kaclová, Martin Knitl Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme