V Jihomoravském a Zlínském kraji klesla nezaměstnanost na 8,2 procenta

V Jihomoravském a ve Zlínském kraji výrazně ubylo nezaměstnaných. Stojí za tím sezonní práce a místa dotovaná státem. Podíl nezaměstnanosti se v obou regionem snížil o 0,4 procenta na 8,2 procenta.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Úřad práce - ilustrační foto

Úřad práce - ilustrační foto | Foto: Vladan Dokoupil

V evidenci jihomoravské pobočky úřadu práce ubylo minulý měsíc více než tři tisíce lidí. Jak upozornila ředitelka jihomoravské pobočky úřadu práce Marie Cacková, nezaměstnanost výrazně klesla především v příhraničních okresech. Naopak Brno příliš sezonních a dotovaných pozic nezískalo.

„Město Brno tak nějak stagnuje. Jednak zde nejsou sezonní práce a pak je tu velmi rozvinutá terciální sféra. Proto jsou například úspěšnější ženy. Ale to, že terciální sféra ještě tolik nepřijímá lidí, tak znamená, že ekonomický vývoj státu pořád není takový, jak bychom si ho přáli,“ doplnila Cacková.

Úřady práce na Zlínsku aktuálně evidují přes 33 tisíc žadatelů o zaměstnání. 545 osob nastoupilo na nově vytvořená místa v rámci veřejně prospěšných prací a 118 lidí bylo podpořeno formou společensky účelných pracovních míst.

„Ve Zlínském kraji jsme zrealizovali 403 rekvalifikací v dubnu a více než 150 osob bylo podpořeno naší poradenskou činností,“ dodal ředitel krajské pobočky úřadu práce Petr Janíček.

Vladan Dokoupil, Roman Verner, ak Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme