V kauze tunelu Moravia banky padla žaloba

Státní zástupce předal soudu obžalobu za tunelování Moravia banky. V kauze Moravia Banky je obžalováno celkem 13 lidí. Jak prohlásil státní zástupce Rostislav Bajger, připravili banku o víc než miliardu korun. K soudu se podle něj dostane například předseda dozorčí rady banky Jiří Baron, bývalý starosta Frýdku-Místku nebo místopředseda představenstva Pavel Vyvijal.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Kauza vytunelované Moravia banky se pohnula vpřed. Státní zástupce Rostislav Bajger předal Krajskému soudu v Ostravě obžalobu, ve které figuruje celkem 13 osob. Jak řekl Českému rozhlasu, všem hrozí až dvanáctiletý trest. "Jedná se mimojiné o bývalého předsedu dozorčí rady Moravia banky a bývalého předsedu představenstva banky. Celková škoda činí nejméně jednu miliardu korun. Obžaloba byla podána pro trestné činy úvěrových podvodů porušování povinnosti při správě cizího majetku, trestný čin zneužívání informací v obchodním styku a trestný čin podvodu."

Markéta Kaclová, Martin Knitl Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme