V lesích může vypuknout zmatek

Lesy České republiky zrušily všechny smlouvy na práci v lesích. Tento krok zdůvodňuje státní podnik zjištěním Úřadu pro hospodářskou soutěž. Sám úřad ovšem tvrdí, že stačilo ze smluv odstranit dohody, které byly v rozporu se soutěžními pravidly.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Lesní cesta

Lesní cesta | Foto: Jiří Heller

Stejný názor má i poslanec za KDU-ČSL a člen dozorčí rady Lesů České republiky Jan Gruza. Podle něj není jasné, jak se situace vyvine a kdo v lesích patřících státu bude pracovat.

"Bohužel situace je taková, že ani podnikatelské subjekty a v řadě případů i krajské inspektoráty nevědí, jak mají postupovat. Zda mají subjekty pustit do lesa, nebo nemají. Zda ti, kteří prohlásí, že ta smlouva je pro ně nadále platná a cítí se jí vázáni, mají právo v lese se dále pohybovat, hospodařit, těžit porosty atd., neb, zda se na kraj lesa mají postavit policejní hlídky a zabránit těmto firmám v přístupu. Toto není jenom zmatek, toto je přímo chaos," posteskl si Gruza.

Odbory zaměstnanců v lesnictví připravily na 25. ledna protestní demonstraci před ministerstvem zemědělství a nevylučují ani stávku. Postupem vedení Lesů České republiky by totiž mohly zaniknout tisíce pracovních míst.

Milan Kopp, Hana Siraková Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme