V mladoboleslavské automobilce začal boj o mzdy

V mladoboleslavské automobilce Škoda se začíná naplno bojovat o platy zaměstnanců. Už dnes pokračuje další kolo kolektivního vyjednávání.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nové vozy značky Škoda

Nové vozy značky Škoda | Foto: Škoda Auto

Odboráři tentokrát zvolili jinou taktiku. Proti loňsku nechali firmu jako první představit vlastní návrh na růst mezd. To, co firma předložila, ale odboráře šokovalo. Na středeční podnikové radě návrh odsoudili.

Firma podle týdeníku Škodovácký odborář nabídla zaměstnancům jednorázovou platbu ve výši tisíc korun. Ta má být vyplacena za měsíc duben a k tomu navýšení tarifu o jedno procento v období od května a o další procento od listopadu do června příštího roku.

Odbory nevylučují stávku

Návrh na jednorázovou platbu tisíc korun považují zaměstnanci za směšný. Šéf odborářů Jaroslav Povšík rovněž kritizoval skutečnost, že by kolektivní smlouva měla končit až v červnu 2011. O nové smlouvě by se podle něho vyjednávalo téměř až v době hromadné dovolené zaměstnanců.

Odbory v dnešním vydání týdeníku pohrozily, že pokud se návrh firmy nezlepší a nedohodnou se dokonce března, jsou připraveny stávkovat. Automobilka zatím podle mluvčího firmy Jaroslava Černého vyjednávání komentovat nebude.

Další kolo vyjednávání se koná už dnes, rozhodně se však neočekává, že by došlo k dohodě.

Igor Maňour, Jana Huzilová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme