V Německu doutná skandál s handlováním s citlivými daty

Ilegální obchodování s bankovními údaji a osobními daty v Německu má zřejmě mnohem větší rozměry, než se původně myslelo. Podle informátora týdeníku Der Spiegel je "v oběhu" jeden a půl miliónu informací o německých spotřebitelích. Celé řadě osob už z částky bez jejich vědomí zmizely z účtů drobné sumy.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Klávesnice mobilního telefonu

Klávesnice mobilního telefonu | Foto: Fotobanka stock.xchng

Loterijní společnosti a poskytovatelé nejrůznějších služeb po telefonu zřejmě s daty svých klientů kupčí zcela nevídaným způsobem. Řada firem podle všeho informace o zákaznících nevymazává, ale naopak shromažďuje a dále prodává.

Týdeníku Focus nabídl neznámý kupec 50 000 sad adres, telefonních čísel a bankovních spojení. Podle časopisu pocházela data od dvou loterijních společností, jednoho mobilního operátora a jedné dárcovské organizace.

Informátor Spiegelu, který do minulého týdne pracoval v jednom z callcenter na severu Německa tvrdí, že nashromáždil dokonce jeden a půl miliónu klientských dat. Podle deníku Handelsblatt se za informace o jednom zákazníkovi platí od 5 centů do jednoho eura.

Milan Kopp, Jiří Hošek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme