V Německu jsou ženy v práci stále diskriminovány

Německé ženy jsou v zaměstnaneckém poměru stále diskriminovány a mohou si vydělat méně než jejich mužští kolegové na stejném místě. Dokazuje to dnešní zpráva spolkového statistického úřadu. Plat žen v Německu je v průměru o 26 až 30 procent nižší. Nejhůře jsou na tom ženy, pracující v průmyslu, obchodu, pojišťovnictví a bankovnictví.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

kariéra

kariéra

Rozdíl mezi ženským a mužským platem činí v průměru 1000 eur měsíčně. O něco menší rozdíly jsou ve výrobě. Zaměstnankyně mají také ztížený profesní postup. Rozdíly přetrvávají i mezi západem a východem. V nových spolkových zemích jsou platové rozdíly mezi oběma pohlavími jen 23, ve výrobě 22 procent.

Celkově jsou ovšem na východě nižší všechny platy, což nařizuje příšlušný zákon vyrovnávající postupně rozdíly mezi postkomunistickou a západní částí Německa. Na ochranu žen v Německu pak pamatují závazné kvóty, které zaměstnavatelům ukládají zaměstnat určité procento žen z celkového počtu pracovníků.

Markéta Kaclová, David Šťáhlavský Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme