V Německu letos nebudou tak výhodné vánoční výprodeje

Pokud letos před Vánoci plánujete cestu do Německa za nákupy, měli byste si ji zřejmě dobře rozmyslet. Tradiční vánoční výprodeje totiž nebudou tak výhodné, jako v minulých dvou letech. Oznámil to Svaz německých maloobchodníků.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Obchodní středisko

Obchodní středisko | Foto: Jan Rosenauer

Obchodníci očekávají, že předvánoční trhy půjdou dobře, a také zřejmě proto nepřipravují žádné zásadní překvapení pro zákazníky, v podobě mimořádných slev. Předpokládaný obrat následujících dvou měsíců se odhaduje na téměř 69,5 miliard eur. Oproti loňsku se jedná o nárůst jedné miliardy, neboli 1,5 %.

Celkově ovšem letošní roční obrat má být potřetí v řadě minusový, konkrétně o 0,5 %. Prezident Svazu maloobchodníků Hermann Franzen chystá pak nepopulární překvapení pro zaměstnance, když požaduje návrat ke 40 hodinovému pracovnímu týdnu, od něhož západní část Německa už před lety hodinu a půl odpočetla.

David Šťáhlavský Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme