V Německu přemýšlejí o druhém balíčku pro hospodářský růst

Zástupci spolkové vlády a jednotlivých spolkových zemí se dohodli na časovém plánu pro přijetí tzv. druhého balíčku na posílení ekonomiky. O jeho podobě by už 5.ledna měly jednat špičky stran velké koalice. Do té doby mají spolkové země přijít s návrhy na konkrétní investiční projekty.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Budova Spolkového kancléřství

Budova Spolkového kancléřství | Foto: Jiří Hošek

Původně se spekulovalo o tom, že kabinet Angely Merkelová s druhým balíčkem počká až na konec ledna, když už budou pravděpodobně známy první kroky nové administrativy Baracka Obamy.

"Páteří" nové vlny vládních opatření mají být investice do infrastruktury, hlavně pak silniční sítě. Před orgiemi při budování nových komunikací zatěžujících klima varoval v této souvislosti ministr životního prostředí Sigmar Gabriel.

Další z odhadovaných 40 miliard eur mají putovat na zlepšení pokrytí vysokorychlostním internetem nebo zvýšení energetické účinnosti. Ministryně školství Annette Schavanová počítá s tím, že se 12 miliard vyčlení na modernizaci škol všech stupňů.

Velký boj se očekává kolem návrhu snížit daň z příjmu, jak to prosazuje bavorská CSU.

Milan Kopp, Jiří Hošek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme