V Německu se pravděpodobně schyluje ke gigantické bankovní fúzi

Na politické úrovni začaly "sondáže" o případném spojení Bavorské zemské banky se stejnojmenným finančním ústavem v Bádensku-Württembersku. Nový bankovní dům by se hned po Deutsche Bank stal druhým největším ústavem v zemi.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Landesbank Baden-Württemberg

Landesbank Baden-Württemberg | Foto: LBBW

O námluvách dvou největších zemských bank v Německu informuje ve svém nejnovějším vydání ekonomický týdeník Wirtschafts Woche. První kontaktní schůzku na toto téma už absolvovali ministerští předsedové obou zainteresovaných spolkových zemí, Edmund Stoiber za Bavorsko a Günter Oettinger za Bádensko-Württembersko. Podle Wirtschafts Woche je předmětem sporu dvou tradičně znesvářených zemí místo, kde by případná nová banka měla sídlit. Údajně se uvažuje o vzniku dvou centrál se stejnými kompetencemi, ale odlišným zaměřením.

Na poli německých zemských bank dochází v posledních týdnech k dramatickým změnám. Saský finanční ústav, oslabený debaklem na americkém trhu nemovitostí, koupila zemská banka v Bádensku-Württembersku. S problémy se potýká taky bankovní dům West LB.

Jiří Hošek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme