V Německu stoupla nezaměstnanost

Německo zatím neúspěšně bojuje s vysokou nezaměstnaností. Meziročně - ve srovnání s březnem loňského roku - se počet lidí bez práce zvýšil o 630 tisíc. Míra nezaměstnanosti překročila 12 procent. Meziroční nárůst nezaměstnanosti představuje asi dvě procenta.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

železárna

železárna | Foto: Svaz průmyslu a dopravy ČR

Situace je nadále nejhorší na území bývalé NDR. V Meklenbursku, před ním v Pomořansku, je bez práce více než třiadvacet procent tamních obyvatel. Zatímco v Severním Porýní-Vestfálsku je to prakticky dvakrát méně.

Ministr hospodářství Klement přesto vidí pozitivní změnu, neboť na pracovním trhu podle něho došlo ke kýženému obratu, když v březnu ubylo jedenačtyřicet tisíc nezaměstnaných. Ještě nyní na jaře pak očekává pokles nezaměstnanosti pod hranici pěti milionů. Její meziroční růst způsobila právě reforma trhu práce, neboť se nyní registrují jako nezaměstnaní lidé ve dřívějších statistikách uvádění, jako částečně výdělečně činní.

David Šťáhlavský Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme