V Německu začínají velké výprodeje, Čechy láká hlavně nabídka oblečení

V Německu začínají velké výprodeje. Tisíce Čechů se proto vydávají do obchodů hlavně do Bavorska nebo Saska, velmi populární jsou třeba Drážďany. Zatímco dříve byla lákadlem třeba elektronika, dnes se jezdí nakupovat hlavně oblečení.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

V obchodních řetězcích v Česku začaly povánoční slevy a výprodeje

V obchodních řetězcích v Česku začaly povánoční slevy a výprodeje | Zdroj: ČTK

Podle prezidenta Svazu obchodu a cestovního ruchu Zdeňka Juračky lákají německé obchody především bohatší nabídkou.

„Největším lákadlem je asi textil, možná ani ne tak kvůli cenám, ale kvůli šíři nabídky. Když máte širokou nabídku v normálních cenách, tak když je dáte do akčních, máte širokou nabídku i v akčních cenách,“ říká Juračka.

Přehrát

00:00 / 00:00

O výprodejích v Německu mluvil v Ranním interview Radiožurnálu prezident Svazu obchodu a cestovního ruchu Zdeněk Juračka

„Cenově se to velmi špatně srovnává, ale Německo je vyspělejší ekonomika, je tam širší poptávka, čili je tam i širší nabídka. Obchodníkům se vyplatí nabídnout širší sortiment a z té šíře sortimentu se zákazníkovi zdá, že je tam levněji,“ vysvětluje prezident Svazu obchodu a cestovního ruchu.

Problém pro české zákazníky však může nastat v případě, že potřebují zboží reklamovat. Ne vždy s ním však musí jet do obchodu, kde ho koupili.

„Zejména značkové firmy umožňují reklamaci po celém světě. Zákazníkům, kteří si kupují takovéto zboží, radím se zeptat obchodníka, zda může reklamaci provést i v Česku,“ doporučuje Zdeněk Juračka.

Jaroslava Malínská, mka Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme