V nošovické automobilce se schyluje k dohodě s odboráři

V nošovické automobilce Hyundai se zřejmě schyluje k podpisu dohody mezi vedením firmy a odboráři. Podle mluvčího podniku Petra Vaňka to naznačuje průběh dosavadního jednání. V pondělí spolu obě strany řešily vzájemné vztahy přes jedenáct hodin, kvůli únavě ale debatu přerušily a navázat na ni mají v úterý kolem osmé hodiny. Není vyloučeno, že tentokrát už shodu najdou.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Pohled shora

Pohled shora | Foto: Hyundai Motor Manufacturing Czech

"Zaseklo se to už jen na některých detailech. Předmětem jednání bude několik zásadních bodů - například zda potrestat iniciátory živelného zastavení výrobní linky v předminulém týdnu. Dalším bodem je přesčasová práce. Mimořádné přesčasy byly v prosinci zastaveny, ale bude se jednat o tom, jak to bude s přesčasy v příštím roce."

Přehrát

00:00 / 00:00

Mluvčí nošovické automobilky Hyundai Petr Vaněk v Radiožurnálu

"Všichni účastníci předpokládají, že dnes by už k dohodě dojít mohlo. Jsme optimističtí, předpokládáme, že by to mohlo vyjít, jen je třeba ještě doladit některé věci," řekl mluvčí firmy Petr Vaněk.

Zatím nepanuje shoda na možném potrestání iniciátorů nedávné spontánní stávky ani to, zda budou zaměstnanci sloužit v příštím roce přesčasy. Stávková pohotovost odborářů proto trvá.

Odbory v nošovické automobilce Hyundai vyhlásily stávkovou pohotovost minulé pondělí, hlavně kvůli často nařizovaným přesčasům a pracovním podmínkám ve firmě.

Igor Maňour, Jana Zemanová, Alena Adámková Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme