V Temelíně i Dukovanech hrozí stávka

Poprvé v devatenáctileté historii provozu našich jaderných elektráren se tam schyluje ke stávce. V petici se pro ni vyjádřila nadpoloviční většina zaměstnanců Temelína, v Dukovanech hlasy zatím sčítají. Odboráři se totiž s vedením elektrárenské společnosti ČEZ nedokázali shodnut na růstu mezd v letošním roce.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Temelín

Temelín

Zaměstnanci jaderné elektrárny Temelín chtějí stávkovat. Podle odborového předáka Františka Hamana se pro stávku v petici vyjádřila nadpoloviční většina zaměstnanců. Odboráři požadují, aby se jim mzdové tarify letos zvýšily o 8 procent, vedení firmy je ale ochotno přistoupit jen na 3 a půl procenta.

"Stávka musí proběhnout ještě v měsíci lednu a bude organizována tak, aby v žádném případě nenarušila jadernou bezpečnost," řekl Radiožurnálu František Haman. Na konkrétní podobě protestu se chtějí odboráři z Temelína dohodnout zítra odpoledne.

Po neděli by mělo být jasné, zda se k nim připojí i kolegové z Dukovan, kde výsledky podpisové akce dosud nejsou známy. V úterý pak mají o situaci jednat s ministrem průmyslu a obchodu Milanem Urbanem.

Jana Zemanová, Marika Táborská, Petr Večeřa Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme