V USA je velký zájem o novou počítačovou konzoli

Tisíce amerických fanoušků počítačových her přenocovaly v dlouhých frontách při čekání na novou počítačovou konzoli PlayStation 3, která dnes vstupuje na americký trh. Některé obchody s elektronikou otevřely výjimečně už o půlnoci a na mnoha místech dohlíží na davy dychtivých počítačových hráčů policie.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

dítě u počítače

dítě u počítače | Foto: Jan Rosenauer

Firma Sony dnes vrhá na americký trh zatím 400 tisíc konzolí PlayStation 3. Jde o konkurenci vůči supervýkonné počítačové konzoli Xbox firmy Microsoft. Základní verze nové konzole stojí 500 dolarů, ale mnoho fanoušků zaplatilo ještě lidem, kteří za ně čekali i několikadenní fronty před obchody.

Výkonnější verze za 600 dolarů má 60 gigabytů hard drive. Odborníci oceňují také design, ale nejsou moc spokojeni s tím, jak PlayStation 3 zobrazuje webové stránky. Sony se zatím naplno zaměřil na objemnější americký trh. Počítačoví fanoušci v Evropě si na novou herní konzoli budou muset počkat až do března.

Alexandr Pícha Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme