Válcovna plechu ve Frýdku-Místku je na prodej. Patří mezi 13 míst na světě, kde se vyrábí speciální ocel

Ocelářská skupina ArcelorMittal prodává válcovnu plechu ve Frýdku-Místku. Tvrdí, že výroba speciální elektrické oceli je pro ni okrajová. V minulých letech do modernizace válcovny investovala víc než 1,5 miliardy korun, teď ale hledá kupce mezi firmami, které se na elektroocel specializují.

Frýdek-Místek Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Válcovna (ilustrační foto)

Válcovna (ilustrační foto) | Foto: Fotobanka Pixabay | Zdroj: Pixabay

Frýdecko-místecká válcovna zaměstnává 460 lidí. Je jedním ze 13 světových výrobců speciálních ocelových plechů, které se používají v transformátorech, dynamech nebo motorech. Loni závod vyrobil podle deníku E15, který na prodej upozornil, 86 tisíc tun oceli.

Podle vedení ArcelorMittal může válcovna ve Frýdku-Místku výrazně růst. Trh s elektrickou ocelí má podle analytiků velký potenciál, do roku 2021 by se celosvětový trh mohl dostat až na 39 miliard korun.

Nejrychleji poroste výroba transformátorů, a to díky rostoucí globální poptávce po elektřině nebo potřebě modernizovat přenosové sítě.

Vendula Bartoňková Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme