Válka dopravců v Liberci pokračuje

Společnost ČSAD Liberec dnes od rána opět brání autobusům Student Agency ve vjezdu na své autobusové nádraží v Liberci. Argumentuje tím, že krajský soud zrušil předběžné opatření, jímž před dvěma týdny firmě nařídil umožnit konkurenčnímu dopravci vjezd na nádraží. Podle místopředsedkyně Krajského soudu v Liberci Hany Burešové ale opatření dál platí. ČSAD tak jedná v rozporu se zákonem. Nic na celé věci nemění ani fakt, že ČSAD se proti předběžnému opatření odvolala. Spor nakonec bude řešit Vrchní soud v Praze.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

autobusová zastávka

autobusová zastávka | Foto: Jan Rosenauer

Nevyhlášená válka dopravců na lukrativní autobusové lince Liberec-Praha pokračuje. ČSAD Liberec opět nepustil autobus firmy Student Agency na liberecké nádraží. Důvody vysvětlil předseda dozorčí rady ČSAD Petr Pávek. "ČSAD Liberec jedná na základě předběžného opatření okresního soudu, který podpořil stanovisko, že tam Student Agency nemusí být vpuštěno." Proti rozhodnutí okresního soudu ale stojí opačné a platné rozhodnutí krajského soudu.

To podle Petra Pávka ČSAD nerespektuje, protože "to je hrubý zásah do soukromých práv, protože to nádraží je ve vlastnictví ČSAD Liberec." Jednatel Student Agency Radim Jančura chce podat na ČSAD tretsní oznámení "z důvodu maření soudního rozhodnutí."

Dokud další soud nerozhodne, budu cestující nastupovat a vystupovat před vjezdem na autobusové nádraží v Liberci.

Markéta Kaclová, Ivana Bernáthová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme