Valná hromada Sazky odvolala Kořana a potvrdila změny v představenstvu

Akcionáři zkrachovalé Sazky na mimořádné valné hromadě odvolali z dozorčí rady bývalého šéfa Českého svazu tělesné výchovy Pavla Kořana. Náhrada za něj zatím není. Na vlastní žádost odstoupil z dozorčí rady Karel Kobes.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Pavel Kořán Aleš Hušák

Pavel Kořán Aleš Hušák

Akcionáři dnes také znovu vyměnili představenstvo firmy. Učinili tak už před měsícem, dnešní volbu šesti členů představenstva ale potvrdili proto, aby změny ve vedení nemohly být zpochybněny. Potvrdil to šéf Sdružení sportovních svazů a předseda představenstva Sazky Zdeněk Ertl.

Mezi sportovními svazy se v minulých měsících vedla bitva o to, kdo má právo vystupovat jménem představenstva firmy v konkurzu.

V únoru skupina vedená Zdeňkem Ertlem svolala náhradní valnou hromadu Sazky. Začátkem ledna totiž údajně zástupci ČSTV nedoložili potřebné doklady k zastupování svazu na řádném shromáždění. To ale tehdejší šéf ČSTV Pavel Kořan odmítl s tím, že valná hromada proběhla na jiném místě, kde akcionáři převolili představenstvo zkrachovalé společnosti.

Loterijní podnik Sazka patří novým majitelům - skupinám KKCG a PPF – a valné hromady na jeho chod nemají vliv.

Jana Zemanová, bre Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme