Vánoce a nový rok přijedou do Čech nejvíce oslavit turisté z Ruska

Konec roku bude podle poradenské společnosti Mag Consulting v Praze patřit ruským turistům. Těch podle průzkumu přijede oslavit nový rok nejvíc, až 60 tisíc. Ruské klientele se začínají čím dál tím víc přizpůsobovat i pražské hotely. Některé dokonce chystají dvě oslavy Vánoc - pro ruskou klientelu připravují program na šestého ledna - na pravoslavné Vánoce.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Orloj, Staroměstské náměstí a kostel P. Marie před Týnem, Praha 1

Orloj, Staroměstské náměstí a kostel P. Marie před Týnem, Praha 1 | Foto: Khalil Baalbaki | Zdroj: Český rozhlas

Pro ruské turisty je podle vedoucí oddělení analýz z agentury CzechTourism Markétu Vogelovou dovolená v České republice prestižní záležitostí:

„Především české lázně jsou hodně oblíbené a hodně známé v Rusku. Pokud někdo v českých lázních byl, tak se může pochlubit svým známým.“

Přehrát

00:00 / 00:00

O ruských turistech, kteří budou Vánoce a nový rok trávit v Česku, mluvila na Rádiu Česko vedoucí oddělení analýz agentury CzechTourism Markéta Vogelová.

Česko je také Rusům blízké jazykově.

„Oni berou Českou republiku jako takovou vstupní bránu do Evropy, často ji volí jako první dovolenou v Evropě. Je pro ně malebná, líbí se jim naše města, dlážděné ulice a červené střechy,“ vysvětluje Vogelová.

Tradičně o Vánocích přijíždějí do České republiky také Němci, Italové a Britové.

„Italové nebo Britové přijíždějí hlavně do Prahy. Do regionů jezdí spíš Rusové a Němci – ať už je to západočeský trojúhelník, jižní Morava nebo jižní Čechy," vyjmenovává Vogelová.

Během prosince navštíví Česko asi půl milionu zahraničních turistů, z toho v Praze jich bude na 350 tisíc.

Barbora Kreuzerová, Michaela Vydrová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme