Varšava hostí Evropský ekonomický summit

Evropská unie - naděje a obavy. To bylo téma prvních diskusí účastníků Evropského ekonomického summitu, který odpoledne začal v polské Varšavě. Schůzky se účastní 15 prezidentů, čtyři premiéři, 700 finančníků a zástupců firem ze čtyřiceti států Evropy.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Evropský parlament

Evropský parlament | Foto: Jan Rosenauer

Podoba Evropy po rozšíření Evropské unie, perspektiva přijetí další zemí do zóny společné měny euro nebo budování příznivého prostředí pro investice v Evropě. To jsou a až do pátku budou jen některá témata Evropského ekonomického summitu, který ve Varšavě poprvé pořádá Světové ekonomické fórum.

Pro polskou metropoli jde o první tak velkou a významnou akci. Bylo proto nutné položit nový asfaltový povrch alespoň na jednu z hlavních dopravních tepen, kudy delegace projíždějí. Její kvalita totiž rozhodně nebyla evropského formátu.

O bezpečnost ve městě dbá 13 tisíc policistů. V centru Varšavy je mnohem méně lidí a aut, než obvykle. Mnoho Varšavanů metropoli opustilo. Obávali se dopravních komplikací a pouličních nepokojů. Na zítřek je totiž ohlášená demonstrace odpůrců globalizace.

Pavel Novák Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme